Regissören själv: hur man väljer rätt scenario för den framtida familjen

Innehåll

Vår expert pratade om hur man väljer rätt riktning i personliga relationer. Och hon påminde mig om det viktigaste villkoret för ett framgångsrikt familjeliv.

Julia Lanske är en certifierad matchmaker, kärlekscoach, en expert och innovatör för att bygga relationer med framgångsrika män:

– För var och en av oss liknar livet någon form av film: för vissa är det en äventyrshistoria, någon är en komedihjälte, någon har en chans att spela i ett melodrama. För att vara ärlig liknar livet för vissa till och med actionfilmer och thrillers.!

Och om regissören och manusförfattarna i filmer bestämmer vem som har ett lyckligt slut och vem som är ensamhet och ett brustet hjärta, så är du i livet huvudpersonen, du bestämmer själv med vem du ska stanna till slut.

Det är synd att inte alla kvinnor ser sig själv som en professionell manusförfattare och litar på ödet: låt det vara lika bestämt, så är det. Men du har tur: du läser den här artikeln och nu kan du välja mellan tre huvudtyper av familjescenarier. Jag tillkännager hela listan – snälla!

1. Du ska gifta dig

Jag kallar också en sådan familj en formförskjutare. Scenariot där kvinnan är dominerande anses tyvärr vara det vanligaste. Detta händer av flera anledningar: mannen lämnade familjen (eller hans fru sparkade ut honom), kvinnan hade högre status eller antog moderns beteendemodell (kom ihåg att efter kriget, när det fanns få män kvar, dominerade också kvinnor i familjer).

Komplott: Masha och Sasha träffades länge tills Masha blev trött på det. Ty Mashas vänner hade fött sitt andra barn för länge sedan, men de erbjöd inte Mana ens en ring. Som ett resultat tog Masha, en general i en kjol både på jobbet och i livet, Sasha under sina vita små händer och drog honom till registret med pass. Bitterligt!

Utbyte: Sasha, 48, ligger i soffan och tygar elegant en stor ölmage bredvid honom. Masha gör en skandal varje kväll, vilken skurk han är, missar inte ett tillfälle att slå honom med en kökshandduk, som Sasha, som stänger ögonen som en katt, svarar med ett gäsp. Han fick sparken från sitt tredje jobb för att dricka och Masha måste tjäna pengar för att betala lån.

Produktion: En union där en kvinna spelar rollen som ”jag och en kvinna och en man” är dömd till olycka för båda parterna. En kvinna kommer att vara utmattad fysiskt och mentalt, belasta hennes familj på hennes axlar, visa intolerans och befalla en man. Och han förvandlas till en soffakatt, är komplex, kan börja dricka. Kärlek krossas så småningom i bitar om vardagen.

2. Frihet, jämlikhet, broderskap

En union där båda är balanserade på skalan. Hustrun i denna familj behandlar sin man som en affärspartner, en vän, en kollega, kommunicerar på lika villkor, ibland tävlar med honom. Båda partnerna befinner sig i någon form av verksamhet, är upptagna med att utveckla sig själva. I kommunikation är de som två bröstvänner, i relationer – fullständig paritet.

Komplott: Irina och Kostya har känt varandra sedan barndomen. Han är två år äldre än henne. Killarna grävde i samma sandlåda, gick till samma skola, satt på bänkar i samma företag med gitarrer och efter universitetet bestämde de sig för att gifta sig. De hade inte bråttom att få barn, gick in i en karriär och lyckades med det. När hennes son dök upp kunde Irina inte stanna hemma och anställde en barnflicka. I kommunikationen mellan man och hustru förblev gamla vanor, och även om Konstantin redan har nått toppchefen är han fortfarande Kostyan hemma. De har en separat familjebudget, alla litar bara på sig själva.

Den slutliga: Irina är ständigt på resande fot, på affärsresor – allt är underbart i hennes yrke. Hemma gör hon stolt ett schema för månaden, vem gör vad. Kostya är en biträdande direktör för företaget, i hemlighet träffar Olya, en ekonom, som dyrkar honom och ser upp med lust. Sonen är ständigt hos mormor, studerar medelmåttig, tillbakadragen, dag och natt sitter i en surfplatta eller dator. Han gick in i huvudstadens universitet vid en betald fakultet (inte utan hjälp av sina föräldrar), men han blev sparkad ut, och nu försöker hans far få honom en plats i sitt företag.

Produktion: paritet är bra på jobbet, bakom universitetsbänken, på gården med gitarrer, äntligen. Men i ett paritetsäktenskap bevaras sällan varma förhållanden, som ungdomar. Man och hustru verkar springa parallellt med varandra, var och en i sin egen värld och på sitt territorium. De är självständiga och oberoende. Du kan upprätthålla balans med din make under hela ditt liv och vara kvar i ett lyckligt vänligt äktenskap. detta är inte en lätt uppgift, även om det finns tillräckligt med sådana familjer idag. Men om du snubblar någonstans längs vägen kan partneräktenskapet smidigt flöda in i det första scenariot, där hustrun härskar. Eller falla sönder på grund av att en tredje person som kommer att behandla sin fru eller man mer respektfullt, varmt och kärleksfullt uppträder..