Fusk är användbart och 7 roligare fakta om sex

Innehåll

Hormoner har en enorm inverkan på en kvinna. Men vad kan jag säga, hela hennes liv är bokstavligen underordnat dem. Och ännu mer sexig. Ganska nyligen publicerade förlaget ”Your Book” en bokupptäckt ”The Whole Sanning About Hormones.” Sex, skönhet, hälsa, karriär. ” Vi hittade många intressanta saker i det, och vi delar med dig en liten del om sexliv..

1. Romantik på sidan är fördelaktig

Sedan 1980-talet har amerikanska psykoterapeuter inte sett något fel med fusk. Dessutom rekommenderar de till och med: om du vill värma din säng, som har blivit kall i 10-15 års äktenskap, med passion, gå till vänster. Sanningen var vetenskapligt bevisad. 1956 inledde forskarna Beach och Jordan ett experiment. En ung och stark hanråtta placerades i en bur med fem honor och fick möjlighet att utföra många sexuella handlingar. När han inte längre kunde och inte ville ha någon kopiering och lugnt gick förbi de tillgängliga ”damerna” fick en ny råtta komma in i buret. Hos hanen, trots trötthet, flammade ett rasande intresse för främlingen och sexlusten. År 1990 upptäckte forskare att samma stund som en manlig råtta introducerades för en ny kvinna, ökade hans hjärnans dopaminnivåer. Han har ännu inte träffat henne, men förväntar sig redan glädje! Därför tror många sexologer att romantik på sidan mestadels är fördelaktig. Det är bättre att leva med en person som inte lider av ett underlägsenhetskomplex. Och varje ny sexuell koppling är ett underbart terapeutiskt sätt att bekämpa neuroser..

2. Kön beror på årstiden

Kvinnor är mest sexuellt aktiva på sommaren. Faktum är att hormonerna testosteron (det är han som är ansvarig för libido) och östradiol syntetiseras i större mängder. Men hösten och vintern drar mindre för sängutnyttjande. Detta beror särskilt på den ökade koncentrationen av progesteron i blodet, vilket undertrycker kvinnlig libido. Dessutom ökar produktionen av kortisol, stresshormonet på hösten. Därför har många kvinnor en känsla av apati istället för sexuell lust. Det finns några goda nyheter: säsongsbetonad intim aktivitet hos män och kvinnor är densamma. Så på sommaren visar det starkare könet också sin största passion..

3. ”Grå i huvudet, djävulen i revbenet” inte för att hon är ung

Och för att hennes sexuella aktivitet fortfarande är låg. Faktum är att toppen av sexuell aktivitet hos män och kvinnor inte sammanfaller efter ålder. Bland representanterna för det starkare könet faller det på 18-20 års ålder. Därefter är deras sexuella aktivitet på en hög nivå upp till 40-45 år gammal och minskar sedan långsamt. Hos kvinnor vaknar sexualitet senare. Fram till 30 års ålder manifesterar det sig i 17% av tjejerna efter 30 – i ytterligare 40% och når en topp i åldern 45-50 (här och ”bababär igen”), varefter det kan minska på grund av klimakteriet. Det är därför som medelålders män letar efter yngre kvinnor – deras sjunkande libido matchar idealt den ännu inte helt uppväckta sexuella lusten hos unga kvinnor. Män ”med grått hår” känner sig bekväma med unga flickvänner.