För- och nackdelar med schemalagt sex: expertutlåtande

Innehåll

Ibland kan det vara svårt att passa sängkläder i ditt hektiska schema. I ett liv som rusar som en flock hästar måste du ibland offra ditt intima liv för framgång på jobbet eller ett nytt avsnitt av din favorit-TV-serie. Experter från Secrets Center for Family and Sexual Education berättade om vad sex är enligt schemat.

Fördelar:

Du kommer alltid att ha sex

Planerad sex kan tyckas tråkig och tråkig vid första anblicken. Det ser faktiskt ut som om en annan har lagts till i listan över rutinmässiga hushållssysslor, som inte bara måste ägnas tid och energi utan också känslor. Om du tänker på det, att ha sex på schemat är ett bra tillfälle att passa sex in i din dag, behöver du bara ompröva ditt värdesystem. Ställ till exempel ett larm 20 minuter tidigare för att få tid till smekningar på morgonen, eller lägg bort din smartphone innan sängen, inte kasta dig i avgrunden av sociala nätverk, men uppmärksamma din partner. Och om du plötsligt glömde, kommer vi ihåg att vanligt sex skapar ett ännu större behov av sex på grund av produktionen av hormonet dopamin, vilket förstärker känslan av sexuell njutning och bildandet av nytt och förstärkning av redan bildade neurala kopplingar. Man behöver bara börja, och du kommer inte att märka hur du hittar en ”gratis minut” för sex utan schema.

Du behöver inte välja mellan sex och andra viktiga saker.

Kommer du ihåg hur många gånger du var tvungen att ge upp sex för viktiga, brådskande frågor eller välja sex, och sedan hantera det ansamlade ansvaret och försenade tidsfrister? Planering löser dessa problem, eftersom det tillåter dig för det första att inte stapla fall ovanpå varandra och för det andra att avsätta tid för ditt personliga liv och därför följa vägen för en harmonisk existens. Och planering kommer också att hjälpa dig att bli effektivare: du har nog lagt märke till att du under dagen inte kan göra något speciellt, men har du fortfarande inte mycket tid? levitra apoteket. Detta händer i fall då vi använder tiden för andra ändamål, till exempel genom att använda vår lediga minut, surfa på sociala nätverk eller bli distraherade genom att titta på ett TV-program..

Detta är ett utmärkt sätt att hitta gemensamma grunder med din partner.

När du planerar ett sexschema, diskutera med din partner så många nyanser som möjligt. Bestäm först hur många gånger i veckan du vill ha sex. Enligt många studier av sexologer har partner i långvariga relationer sex i genomsnitt 2-3 gånger. Det är inte ett problem om en av partnerna vill ha sex oftare och den andra mindre ofta. Kommunikation är en språngbräda för kompromiss, så försök att välja ett genomsnitt som fungerar för er båda. När du har bestämt mängden kön, börja planera. Tänk och diskutera: vilken tid vill du ha sex (på morgonen, på kvällen, kanske vid lunchtid), om det är värt att inkludera i schemat möjligheten att ha sex spontant, och så vidare.

Schemalagt sex ökar intresset

I motsats till uppfattningen att det är tråkigt att ha sex på ett schema är det värt att säga att insikten att sex väntar på dig på kvällen väcker intresset och motiverar dig att snabbt hantera aktuella frågor cialis original. Förväntan på sex under dagen väcker och ökar därför lusten, förstärker känslorna för en partner.