Härlig lögnare: när den älskade gifte sig

Innehåll

”Kärlek är ett bedrägligt land …” – sjöng, sväljer tårar, hjältinnan från Larisa Guzeeva i filmen ”Cruel Romance”. Det fanns inga psykologer vid Larisa Ogudalovas tid. Men från det faktum att de är nu är bedragna kvinnor inte mycket lättare. Våra läsare delade sin bittra upplevelse: deras älskade gömde något mycket viktigt för dem – en stämpel i passet.

”Med honom kände jag mig som en drottning”

Inna, 32 år gammal:

– Hur jag hamnade i en sådan fälla vet jag själv inte … Jag gick på något sätt inte bra med mitt personliga liv, även om Gud inte förolämpade mig med mitt utseende. Den enda seriösa romantiken varade i tre år och slutade på ingenting. Och för ett år sedan träffade jag en man i ett gym: han ser 40 år gammal ut, stilig och på något sätt väldigt modig, så säker, lugn. Han erbjöd sig att ge mig en lift efter träningen, stannade sedan på ett kafé, bjöd in mig på ett nytt datum. Jag gillade honom väldigt mycket. Känslan var som om vi hade känt varandra i hundra år, talat ivrigt, motsvarade nästan dygnet runt. Varje dag kommer meddelanden från honom: ”God morgon, min skönhet!”

Från honom fick jag den första gäng röda rosor i mitt liv (från den förra såg jag bara ett par buketter i tjänst), han fick mig att känna mig som en drottning, en gudinna. Sexet vi hade var bara yr.

En sak generade mig: vi träffades först efter träning, och han bjöd mig aldrig hem, han sa att han bodde hos äldre föräldrar och det var obekvämt att träffa honom. Jag fäster ingen vikt vid detta – man vet aldrig …

Och fyra månader efter förhållandets början – som en bult från det blå: en vän från ett gym, som kände till min romantik, sa att min älskade … är gift! Och visade sidan för sin fru ”VKontakte”. Det visade sig också att de har en 14-årig son. Jag kan inte berätta vad som hände med mig … Jag ville inte leva. Och hur kunde jag vara så blind! Han började ursäkta: de säger att han och hans fru har ojämna relationer, ibland konvergerar de, ibland skiljer de sig från varandra och hon är förmodligen en ”svår” person. Han började berätta för mig att jag ”hakade” honom så mycket, jag gillade honom så mycket att han helt enkelt inte kunde motstå och ”tillät sig denna kärlek”, då han var officiellt gift.

Jag var tvungen att bryta med honom, men jag kunde inte, jag var redan kär och gick med på allt. Bara för att träffa honom, även om det finns en fru … Med ord, smekningar, gåvor – i allmänhet höll han mig med sig.

Han lämnar inte sin fru och släpar inte efter mig. Jag måste vara stark och stoppa all kommunikation med honom, men jag saknar andan. Jag upprepar för mig själv att han ljög för mig och hela denna situation är förödmjukande för mig, men vi har så galet sex och så levande möten att jag inte kan förlora allt. Jag är som en narkoman eller hooked … Vad ska jag ha utan det här förhållandet? Grå dagar, ensamhet. Och med honom är jag drottningen, gudinnan. Jag tror att han förr eller senare kommer att välja mig och lämna sin fru när hans son examen från skolan och kommer på fötterna.

Allt detta tar min tid och energi, jag gråter ständigt, men jag kan inte hjälpa det..

”Varför lurade han mig?”

Margarita, 30 år gammal:

I en stormarknad fick jag en gång samtal med en trevlig kille, han frågade vilka lokala mejeriprodukter jag skulle rekommendera honom att prova. Det visade sig att han kom till vår stad från Moskva på affärsresa i vissa affärsfrågor, och dessa affärsresor händer honom regelbundet, två gånger i månaden. Vi kom överens om att träffas och ta en promenad. Efter det första dagen var det inte en dag som vi inte skrev av eller kommunicerade via videolänk.

Jag vet, jag är säker: det var kärlek! Han kom på affärsresor, och det var oförglömliga helgdagar: han bortskämde mig med gåvor, sa att han aldrig hade sett eller träffat människor som jag och frågade var jag hade varit tidigare, varför han inte hade träffat mig tidigare. Jag skrattade som svar, utan att veta varför han pratade om ”innan”.

Han började drömma högt hur vi skulle gifta oss och bo tillsammans i Moskva. Allt var som en saga

Och en gång gjorde han en tid för mig med videokonferens för kvällen och varnade för att han hade ett seriöst samtal med mig. Sedan minns jag till och med på något sätt vagt allt eftersom jag uppenbarligen hade en mycket stark chock efter vad han berättade för mig.

Först har han en fru och en femårig dotter i Moskva-regionen. För det andra: han kan inte lämna sin fru av ett antal skäl som du inte kan säga direkt. Det viktigaste är att han inte kan lämna sin dotter. Varför lurade han mig då? Jag är ledsen, jag blev fördriven. Han och hans fru hade en stor oenighet; hon lämnade tillfälligt sin delade lägenhet för föräldrahuset med barnet. Och han ville börja ett nytt liv men insåg att ingenting skulle bli av det.

Det mest intressanta är att jag en vecka efter det ”historiska” samtalet gjorde ett graviditetstest och det visade sig vara positivt. Jag vill inte berätta detaljerna, jag säger bara: Jag avslutade graviditeten, jag sa inget till honom. Vilken typ av barn kan det finnas från skurkar? Och han? Han skickar fortfarande dikter till mig eller några storslagna ord om kärlek. Jag kommer sarkastiskt. Men det värsta är att även efter allt verkar det som att jag inte helt blev av med känslor för honom..

Själv ärlighet

Marina Vostrikova, psykolog:

Allt kan hända i livet, och ingen är immun mot bedrägeri. Men låt oss vara ärliga mot oss själva: har inget i detta förhållande någonsin verkat konstigt för dig? En man bjuder inte in dig hem, tillbringar inte semester med dig, försvinner ofta och kommer inte i kontakt, svarar inte på några telefonsamtal framför dig, ger dig konstiga gåvor, som om ”från någon annans axel.” Men kvinnor är ofta glada att bli lurade själva, de stänger medvetet ögonen för dessa konstigheter, de tenderar att idealisera sin partner och inte märka vad som kan förstöra den här idealbilden. Därför är en riktig chock från det faktum att en älskad är gift ganska sällsynt. Oftast finns det ”klockor”, men kvinnor stänger öronen. Det är värt att vara på din vakt om denna obehagliga situation upprepar sig – alla män som du har ett förhållande med visar sig vara gifta. Här är det redan värt att tänka: kanske är det något fel med mig?

Många kvinnor är medvetet i romantiska relationer med ofria män. Anledningen kan vara att hon är omedvetet rädd för en nära relation med en partner, med vardagen, vardagen, en ful fel sida, missbruk, besvikelse. Ytterligare en konversation, om en kvinna drömde om att starta en familj, men insåg att hon helt enkelt användes. Vad som ska göras nästa beror på hennes attityder: vissa hittar styrkan att skära av alla band samtidigt, andra accepterar andras villkor, går in i hopplöst äktenskapsbrott, matar på illusioner. Statistik visar dock att även en man som talar om att svalna till sin fru sällan lämnar sin välbekanta miljö och krets – just på grund av sin vana. Varför fortsätter en kvinna ett smärtsamt, ohälsosamt förhållande? Varför kan hon inte acceptera att hennes ”älskare” inte överger henne av själviskhet och narcissism? Vi gör ofta något även när vi mentalt förstår att det inte ska göras. Därför tolererar kvinnor ibland ökända skurkar bredvid dem. I det här fallet är det nödvändigt att hantera den omedvetna delen. Ofta pratar kunder om sina relationer med gifta personer: Jag skämdes, jag kände en skuldkänsla inför hans fru och barn, men jag kunde inte göra någonting … Så dessa relationer ger henne något viktigt – en känsla av hennes betydelse, makt, konkurrens, eller det är bekvämt för henne att låna offerställning. Den masochistiska grunden i ett sådant förhållande är alltid närvarande. Vad ska man göra? Arbeta på dig själv, förstå dina känslor. Börja med introspektion. Nu finns det en massa psykologisk litteratur, det är fullt möjligt att försöka reda ut din situation själv. Det här handlar inte om en dag; var beredd på att processen tar månader, om inte år. Du kan tillgripa hjälp av en psykolog – en specialist hjälper oss att tränga in i sådana undermedvetna djup, där vi själva är rädda att gå.